150aar2

Hvem er vi ?
Korsør Skytteforening er byens ældste idrætsforening. Vi blev stiftet i 1862, og har dyrket skydning forskellige steder i Korsør i de mange år.
Vi dyrker skydning som idræt, og er tilknyttet De Danske Skytteforeninger.

Vi tilbyder riffelskydning på 15, 50 og 200 meters afstand samt pistolskydning på 15 og 25 meters afstand.

Der vil altid være instruktører til stede under træning, og vi sørger for den fornødne uddannelse af nye skytter.

Der vil også være skydeleder til stede. Han sørger for, at sikkerhedsbestemmelserne overholdes, og at der er ro på banerne. Skydelederens anvisninger skal altid følges.

Hvor er vi ?
Vi holder til på Møllevangen 51.
Ud over skydebaner råder vi over et opholdslokale, hvor der findes diverse spil og der kan købes kaffe, øl, vand og slik.

Hvor mange er vi ?
Korsør Skytteforening har i øjeblikket ca. 200 medlemmer.

Hvornår skyder vi ?
Vi skyder hele året.
Vinteren fra 1. oktober til 31. marts
Sommeren fra 1. april til 30. september, dog afbrudt af sommerferielukning i juli.

I Korsør Skytteforening
er det muligt at skyde på egne baner både sommer og vinter.  I sommertiden skydes med pistol på 25 m bane, med gevær på 50 m og 200 m på foreningens baner og om vinteren foregår skydningen med pistol og gevær på foreningens indendørs 15 m baner.

Du behøver ikke at købe udstyr selv
Skytteforeningen har alt det udstyr som du skal bruge for at komme i gang med at skyde. Våben, høreværn m.m. låner du  uden ekstra  omkostninger. Det er ikke nødvendigt med nogen speciel form for påklædning.

Konkurrencer, stævner m.m.
Korsør Skytteforening deltager i stævner over hele landet, og på alle tre våbentyper. Du vil også kunne deltage i konkurrencerne, når du skønnes egnet. Man er opdelt i klasser, så du vil altid komme til at konkurrere med jævnbyrdige modstandere.
På 15 m og 25 m afstand skydes med standardpistol (5,6 mm)

På 15 m og 50 m skydes der med kortdistance-gevær (5,6 mm). På 200 m skydes der med langdistancegeværer, som regel 6,5mm.
Hele familien kan deltage - fordi det er sportsgren, der kan dyrkes af alle aldre.

Skydning er i udpræget grad en kombination af sportslig udøvelse og socialt samvær.
I Korsør Skytteforening forsøger vi at kombinere disse to ting.

Hvad koster det ?